Header image  
   
 
 

Blogs

 

Winnen of verliezen

Wat het leven toch allemaal waard is weten we meestal pas, als we op een punt komen dat we iets verloren zijn,  dat we verloren zijn of als we verliezen of iets verliezen. Ik kan je vertellen dat ik in mijn korte maar redelijk onstuimige leven vaak bij die afslag heb gestaan. Meer of minder dan een ander interesseert me eigenlijk niet zo  erg. Niet dat ik me niet in anderen verdiep, juist wel alleen dan lijkt het leven een wedstrijd te worden en komen we op het punt van winnen of verliezen.


Natuurlijk is alles in het leven ontworpen op winst of verlies. En vraag ik me ook werkelijk af of als je de eeuwige verliezer bent en je gaat leren te dealen met de uitkomst. Je misschien wel langzamerhand veranderd in een persoon die lijkt weg te lopen voor de feiten. Het geeft je meer rust misschien, een ander zal zeggen dat je met je kop in het zand steekt voor de situatie. Terwijl jij misschien net dacht over die ander dat hij of zij zich altijd zo druk maakt.


Door rood licht rijden en net voor die vrachtwagen oversteken,…is gedurfd maar een kwestie van winnen of verliezen…..Te horen krijgen dat je ernstig ziek bent en het wel of niet wint van de ziekte,  woekerpolissen,..kwestie van winnaars en verliezers,….alles hangt er mee samen. De een zal het toeval, jing jang, het lot, het spel noemen….het maakt allemaal niet uit. In ieder spel heb je een winnaar en een verliezer,….


De winst is altijd eerlijk verdeeld,….

Soms is het spel een oneerlijk spel en soms een onberekenbaar spel. Soort kaarten voor gevorderden,…nogmaals,…zonder pijn kom je niet bij geluk en zonder geluk leer je niet dat emoties soms ook bitter sweet kunnen zijn.
Wat wil ik ermee zeggen,….Dat het is zoals het is! (Thanks Paul)


Leer van het leven en leef je leven,..


Sweet dreams
Jocelyn.

terug